ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Római pecsenye

2010. augusztus 20. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: sertéscomb, marharostélyos, csirkemell, burgonya, vörösbor, vöröshagyma, só, majoranna, őrölt bors, fokhagyma, petrezselyemzöld, római edény

Elkészítése:

Kockákra vágott sertéscombot, marharostélyost és kicsontozott csirkemelleket a készítés előtt egy nappal vörösborban beáztatunk. Ugyancsak előre vízben áztatjuk a római edényt.

Az edény aljára a tisztított, karikára vágott nyers burgonya felét lerakjuk. Erre helyezzük a húsokat, karikázott vöröshagymát, sót, majorannát, őrölt borsot, 2 gerezd fokhagymát, finomra vágott petrezselymet, és befedjük a burgonya másik felével. 1 dl vörösborral meglocsoljuk és a felső burgonyaréteget is sózzuk. Lefedjük az edényt és sütőben kb. 3/4 óráig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr702244746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása