ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldborsó nyersen

2010. augusztus 21. - Dyna 122

Hozzávalók: zsenge zöldborsó, só, cukor, szódabikarbóna

Elkészítése:

A nagyon zsenge zöldborsót kifejtjük, de nem mossuk meg, és űrmértékkel megmérjük. Porcelán- vagy ép zománcedénybe öntjük, és egy liter borsóhoz 12 deka sót, 8 deka cukrot meg egy csapott kiskanál szódabikarbónát keverünk. Időnként megkeverve egy napig állni hagyjuk, másnap sötét üvegekbe töltjük. (A legjobb hozzá a jól kimosott sörösüveg). A zöldborsó saját levét ráöntjük, és új parafadugóval az üveget bedugaszoljuk. Azonnal a kamrába, a végleges helyére rakjuk. (Ne ijedjünk meg, ha az állás során a dugót kilövi, zárjuk le újra).

Télen a borsót felhasználás előtt hideg vízben ki kell áztatni, majd friss vízben megfőzni.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr622246073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása