ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szőlős szelet

2010. szeptember 24. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 20 szelethez: tésztához: 20 dkg mandula, 2 levél leveles tészta, 25 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 tojássárgája, 25 dkg liszt, 4 cl cseresznyepálinka, 1/2 tk. fahéj; a töltelékhez: 1 kg mag nélküli szőlő, 6 tojás, 20 dkg puha vaj, 20 dkg cukor, 1 citrom kifacsart leve, 2 ek. étkezési keményítő, 20 dkg mandula; porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A sütés előtti napon leforrázzuk az összes (40 dkg) mandulát, leszűrjük, és lehúzzuk a héját. Ha megszáradt, finomra daráljuk.

A leveles tésztát hagyjuk felengedni. Az omlós tésztához a vajat a cukorral és a tojássárgájával krémesre keverjük, majd beleforgatunk 20 dkg darált mandulát, a lisztet, a cseresznyepálinkát és a fahéjat. Az omlós tésztát zsiradékkal megkent sütőlapra simítjuk.

A leveles tésztát hosszában 1 cm széles csíkokra vágjuk. 3-3 csíkból copfot fonunk, és az omlós tésztalap köré helyezzük. A sütőt 190 fokra (gázsütő 2-3-as fokozat) felmelegítjük.

A szőlőt megmossuk és leszemezzük. Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját a puha vajjal és 10 dkg cukorral krémesre keverjük. A tojásfehérjét a citromlével és a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a tojásos krémbe forgatjuk. Hozzáadunk 20 dkg őrölt mandulát, a keményítőt, a szőlőt, majd a tölteléket a tésztára simítjuk.

A süteményt körülbelül 45 percig sütjük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr722362605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása