ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gombahabos pecsenye

2010. szeptember 25. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet sertéskaraj, 15 dkg gomba, 1 cs. petrezselyemzöld, 2 tojás, 1 ek. tejföl, só, őrölt bors, 2 ek. olaj

Elkészítése:

A karajról leszedjük a csontokat (ebből levest készíthetünk), a húst megsózzuk, gyengén kiverjük, a forró olajban a szeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük, lefedve
félretesszük.

A serpenyőben visszamaradt olajon az apróra vágott, sózott, borsozott gombát és a petrezselyemzöldet fedő alatt néhány percig pároljuk. A tűzről levéve kissé kihűtjük.

Amíg hűl, a tojások fehérjéből habot verünk, és könnyedén összekeverjük a gombával, a tojások sárgájával és a tejföllel.

A hússzeleteket tűzálló tálon egymás mellé rakjuk, és a tetejére rákenjük a gombás tölteléket. Forró sütőben 15 percig sütjük. Sült burgonyával és vegyes savanyúsággal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr52367370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása