ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Birsalmasajt

2010. október 13. - Dyna 122

Hozzávalók: birsalma (vagy birskörte), cukor, citrom, porcukor, olaj

Elkészítése:

A birsalmát nemcsak megmossuk, de alaposan meg is törölgetjük, hogy a szőrös részeket ledörgöljük róla. A gyümölcsöt cikkekre vágjuk, a magházát kivájjuk, és a birsalmát amúgy héjasan annyi vízzel öntjük le, amennyi ellepi. Jó puhára főzzük, áttörjük, megmérjük, és minden kiló gyümölcspéphez 75 deka cukrot és egy citrom levét öntjük. Állandóan kevergetve 20-30 percig forraljuk, a végén tányérra csöppentve próbáljuk ki, hogy elég sűrű-e. Hajszálvékonyan kiolajozott őzgerinc formába vagy több kicsi formába töltjük, és egy napig állni hagyjuk.

Másnap porcukorral meghintett deszkára borítjuk, és tüllel vagy vékony batisztruhával letakarva szikkadni hagyjuk.


Ha gazdagabban akarjuk adni, a már megfőtt birsalmapépbe durvára vágott diót vagy mandulát is keverhetünk.

Ha a birsalmát főzés előtt megkénezzük, majd többször váltott ecetes vízben átmossuk, a kocsonyánk világosabb lesz. Birskörtéból is kitűnő.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr872402253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása