ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Narancsdzsem

2010. október 26. - Dyna 122

Hozzávalók: 4 narancs, 3 citrom, kb. 1 kg kristálycukor

Elkészítése:

Négy narancsot és egy citromot héjastól hosszában kettévágunk, majd felszeleteljük. A magvakat természetesen eltávolítjuk. Megmérjük a súlyát, és háromszor annyi vízben 24 óráig áztatjuk.

Az egészet felforraljuk. 20 percig forrni hagyjuk, majd ismét 24 óráig hagyjuk állni.

A harmadik napon belecsavarjuk a maradék két citrom levét, megmérjük, és ugyanannyi súlyú cukorral 30 percig erősen forraljuk. Üvegekbe töltjük, mikor kihűlt, lekötözzük, és kigőzöljük.

Először nagyon híg, de amikor kihűlt, megkocsonyásodik. Az előírt mennyiségből kb. 4-5 db fél kg-os dzsemesüveg telik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr892403234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.