ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Diétás csirke

2010. november 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy csirkecomb vagy csirkemell, száraz fehérbor, 1 citrom, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-3 szem borókabogyó, szegfűbors, 1 szem szegfűszeg, koriander, só

Elkészítése:

Egy közepes fej vöröshagymát kis kockákra vágunk, és két gerezd fokhagymával, 3-3 szem borókabogyóval, meg szegfűborssal és egy szem szegfűszeggel együtt egy tűzálló tálba rakjuk. Egy citromot megmosunk, héjastól karikákra vágjuk, és ezt is a tálba rakjuk. Annyi száraz fehérborral öntjük le, hogy éppen csak ellepje, és a tálat lefedve, a forró sütőbe toljuk, fél óráig pároljuk.

Közben négy nagy csirkecombot vagy -mellet lebőrözünk, és 2-2 darabba vágjuk, kissé megsózzuk.

A fél óra leteltével a tálból a citromot kidobjuk, és a lehúzott bőröket - mintha kibélelnénk - a tálba fektetjük. Erre sorba rakjuk a húsdarabokat, és kiskanálnyi finomra tört korianderrel megszórjuk. A tálat ismét lefedve, még egy fél órára visszatoljuk a sütőbe. Végül a fóliát lebontjuk róla, és a fölösleges levet elpárologtatjuk, esetleg a csirkét kissé meg is piríthatjuk.

Burgonyapürével tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr172413451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása