ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Magdaléna kolbászos levese

2010. december 05. - Dyna 122

Hozzávalók: burgonya, kolbász, tojás, tejföl, liszt, vöröshagyma, ecet, babérlevél, só, őrölt bors, cukor, zsír

Elkészítése:

A világos, nem túl zsíros rántást annyi vízzel engedjük fel, hogy ne legyen bő levű a levesünk. Amikor forr a felengedett levesalap, akkor beleteszünk 2-3 babérlevelet, 1/2 fej tisztított, de nem darabolt vöröshagymát, személyenként 1-1 db közepes nagyságú tisztított és kockára vágott burgonyát. Sóval, törött borssal ízesítjük.

Amikor a burgonya félig megpuhult, akkor személyenként kb. 1O dkg vékony karikára vágott kolbásszal tovább főzzük, majd ecettel, esetleg kevés cukorral pikánsra ízesítjük.

Mikor a burgonya teljesen megpuhult, a forrásban levő levesbe személyenként 1 tojást úgy ütünk bele, hogy azok egészben maradjanak és a fehérje bevonja a sárgáját. Kb. 5 perces főzés után tejfölre tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr382509084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása