ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Meggyes palacsinta

2010. december 08. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, só, szódavíz, 3 ek. olaj; a töltelékhez: meggy (esetleg meggybefőtt), 3 dl tej, 3 dkg finomliszt, 3 dkg vaj, 3 ek. porcukor, 1 cs. vaníliás cukor; a tetejére: 2 dl tej, 2 tojás, 1 cs. vaníliás cukor; vaj

Elkészítése:

20 deka lisztből két tojással, két deci tejjel, csipetnyi sóval meg annyi szódavízzel, hogy kellő sűrűségű legyen, palacsintatésztát keverünk. Egy óráig állni hagyjuk, majd három evőkanál olajat belekeverve, a szokott módon - olaj nélkül - palacsintákat sütünk belőle.

Három deci tejet három deka finomliszttel simára keverünk, három deka vajat beledobunk, és kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve három evőkanál porcukorral meg egy csomag vaníliás cukorral kikeverjük, és vékonyan a palacsintákra kenjük. Mindegyik palacsintára gazdagon hintünk megtisztított, kimagozott meggyet, és a palacsintákat először összegöngyöljük, majd 2-2 darabba vágjuk. Ezeket a fél palacsintákat kissé megdöntve a vágatukra szorosan egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálba állítgatjuk.

Ezután két deci tejet két tojássárgával meg két tojás habbá vert fehérjével összekeverjük, egy csomag vaníliás cukorral ízesítjük, és a palacsintákra öntjük. A forró sütőbe tolva szép pirosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr372509176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása