ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Finom krumplis pogácsa

2011. január 09. - Dyna 122

Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, 12 dkg margarin, 12 dkg főtt burgonya, 1/2 dl tejföl, 2 tojássárgája, só

Elkészítése:

20 deka finomlisztet 12 deka margarinnal, 12 deka főtt, áttört burgonyával (tisztán mérve), fél deci tejföllel, egy tojássárgával összegyúrunk, és megsózzuk. Fél óráig pihentetjük, majd háromszor hajtogatjuk, mint a leveles tésztát. Ezt háromszor megismételjük, majd jó egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tepsire ültetjük, és a tetejét késsel rács alakban bevagdossuk, egy tojássárgával megkenjük. Még egy fél óráig így pihentetjük, végül a jól bemelegített sütőbe toljuk. 3-4 percig erős lánggal, majd takarékon aranysárgára sütjük.

Melegen, hidegen egyaránt kitűnő, de ha egy nappal később akarjuk a maradékot kínálni, érdemes néhány percre a sütőbe tenni tálalás előtt, hogy meglangyosodjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr322605543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.