ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Viking leves

2011. január 12. - Dyna 122

Hozzávalók: darált marhahús, tojás, vöröshagyma, sárgarépa, zöldborsó, petrezselyemzöld, pirospaprika, só, őrölt bors, liszt, húsleveskocka, vaj, konyak, tejszín

Elkészítése:

A felolvasztott vajon finomra vágott hagymát, sárgarépát párolunk, majd meghintjük pirospaprikával és liszttel. Húsleveskockából készült lével felöntjük. Sóval, törött borssal ízesítjük.

Közben elkészítjük a darált marhahúsból petrezselyemmel, tojással, sóval, reszelt vöröshagymával a húsgombócokat. A zöldséges húslében kifőzzük a gombócokat.

A levest még konyakkal és főtt zöldborsóval átforraljuk. Egy-egy evőkanál tejszínre forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr12605610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.