ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Almatorta (2)

2011. január 26. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 12 ek. cukor, 8 tojás, 8 ek. liszt, 1-1 cs. sütőpor és vaníliás cukor, 10 dkg margarin; a töltelékhez: 1 kg alma, mandula, dió, pisztácia, mazsola, csokoládédarabkák

Elkészítése:

Az almát egészben hagyjuk, a magházát kivájjuk, és helyére vágott mandulát, diót, pisztáciát, mazsolát, csokidarabkákat teszünk.

Egy nagyobb tűzálló tálban a cukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk, és az edény oldalát végigcsorgatjuk vele. Amikor kihűlt, vajjal kikenjük. A megtöltött almákat a töltelékkel lefelé belehelyezzük az edénybe (az edény legyen tele almákkal).

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és rácsorgatjuk az almákra, hogy teljesen eltakarja. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Amikor kissé kihűlt, kiborítjuk, felszeleteljük, és tejszínhabbal kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr182657915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása