ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sonkás burgonyafelfújt

2011. február 05. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 20 dkg főtt füstölt tarja, 4 db tojás, 12,5 dkg margarin, 2 ek. liszt, 3 dl tej, só, őrölt bors

Elkészítése:

Felolvasztjuk a margarin felét, átforgatjuk rajta a karikákra vágott burgonyát, és megsózva nagyon kevés vízzel puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

A maradék margarinból a liszttel meg a tejjel kemény besamelt főzünk, és ha kihűlt, összekeverjük a tojások sárgájával meg a habbá vert fehérjével. Végül óvatosan belekeverjük a darált füstölt húst, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Kizsírozunk egy kerek, mély tűzálló tálat, beleöntjük a sonkás keverék egyharmadát, erre terítjük a párolt, langyosra hűtött burgonya felét. Befedjük a sonkapép második harmadával, erre rakjuk a maradék burgonyát, és az egészet bevonjuk a maradék sonkapéppel. A tepsibe vizet öntünk, forró sütőbe tesszük, ha langyos, beleállítjuk a tűzálló tálat úgy, hogy kétharmadáig ellepje a víz, és 5 percig erős, majd 45 percig közepes tűznél gőzben sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr762694873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása