ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Túrós-őszibarackos torta

2011. február 09. - Dyna 122

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 30 dkg cukor, 12,5 dkg margarin, 6 tojás, 1/2 tasak sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 citrom, 75 dkg tehéntúró, 1 ek. búzadara, 50 dkg őszibarack (befőtt is jó)

Elkészítése:

A sütőporral elkevert lisztet, a margarinnal, 10 dkg cukorral, egy tojássárgájával, a vaníliás cukorral és egy citrom levével összedolgozzuk. A száraz, morzsolódós tésztát félretesszük.

A leforrázott barackok héját lehúzzuk, a gyümölcshúst feldaraboljuk, és kevés cukorral meghintjük. Az áttört túrót összekeverjük a maradék cukorral és a citrom levével, a búzadarával, 5 tojássárgájával, és a kemény habbá vert tojásfehérjével.

A tészta háromnegyedével kibélelünk egy tortaformát, hogy pereme is legyen. Rákenjük a túrót, elosztjuk rajta a gyümölcsöt, és rámorzsoljuk a maradék tésztát. Közepes hőmérsékletű sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.

Amikor elkészült, még 10-15 percig hagyjuk a kikapcsolt sütőben, és csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen kihűlt.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr702694994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása