ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sajtos póréval töltött burgonya

2011. február 11. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy burgonya, 2 póréhagyma fehér része, 1 ek. reszelt ementáli sajt, 2 ek. reszelt parmezán, 1 tojás, 5 dkg bacon, 2 ek. olaj, csipetnyi köménymag, 3 dkg vaj, só, őrölt bors

Elkészítése:

A burgonyát alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és gőz fölött 30-35 percig puhítjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk, majd a köménymaggal együtt 2 evőkanál olajon 5 percig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.

A kihűlt burgonyát kicsomagoljuk a fóliából, a tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk, és egy későbbi krumplipüréhez félretesszük.

Egy tálban összekeverjük a pórét, a tojássárgáját, a reszelt sajtokat és az egészen apróra vágott bacont, a szükséges mértékben sózzuk, borsozzuk, végül hozzáforgatjuk a késhegynyi sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A keveréket a kivájt burgonyákba kanalazzuk, és egy vékonyan kivajazott tepsibe egymás mellé lerakjuk, majd forró sütőben 10-12 percig sütjük, és még melegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr952695054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása