ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Hamis marcipángolyók

2011. február 16. - Dyna 122

Hozzávalók: 7 dkg búzadara, 3 ek. tej, 25 dkg porcukor, 6 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg darált keksz, 3 kk. keserűmandula-aroma, meggybefőtt vagy rumos meggy, kakaópor vagy csokis tortadara

Elkészítése:

Hét deka búzadarát három evőkanál tejjel leforrázunk és öt percig állni hagyjuk. Ezután 25 deka porcukorral, hat deka vajjal vagy margarinnal, tíz deka finomra tört, illetve darált olcsó háztartási keksszel, meg három kiskanál keserűmandula-aromával összedolgozzuk. A két tenyerünk között gömbölygetve kis golyókat formázunk belőle, mindegyiket 1-1 kimagozott, alaposan lecsepegtetett meggybefőttszemmel vagy rumos meggyel töltve. A golyókat kakaóporban vagy csokoládés tortadarában megforgatjuk, és tálra egymás mellé téve hűtőbe tesszük. Csak másnap kínáljuk, de akár egy hétig frissen eláll.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr422714997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása