ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mazsolás-almás csiga

2011. március 07. - Dyna 122

Hozzávalók: 40 dkg hámozott, feldarabolt alma, 1 citrom leve, 20 dkg cukor, 4 dkg mazsola, 7-8 dkg mandula, 15 dkg félzsíros túró, 6 ek. olaj, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor

Elkészítése:

A citromléből 1 evőkanálnyit félreteszünk, a maradékot 10 dkg cukorral és az apróra felvágott almával összekeverjük. Kb. 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a mazsolát és a mandulát, majd hűlni hagyjuk.

A túrót az olajjal, 5 dkg cukorral, a liszttel és a sütőporral sima tésztává összedolgozzuk. Lisztezett deszkán 30x35 cm-es lappá kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, és a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük. Kb. 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 18-20 perc alatt megsütjük.

Miután kihűltek, tetejüket az 5 dkg porcukorral és 1 ek. citromlével kikevert mázzal megkenjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr962923221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása