ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Karottás csirkemell

2011. március 16. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg csirkemell, 1 kg karotta, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 db húsleveskocka, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 3 dkg vaj, 1-1 késhegynyi kakukkfű és babérlevélpor, petrezselyemzöld, só

Elkészítése:

Lebőrözünk, kicsontozunk 1,20 kilónyi csirkemellet (a bőr meg a csont a levesbe kerülhet), és a húsát akkora kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk.

Két evőkanál olajon és három deka vajon fedő alatt, kis lángon megpirítunk két nagy fej, kockákra vágott vöröshagymát és a húsdarabokat belerakva, fehéredésig sütjük. Ekkor beleforgatunk egy kiló megtisztított, kétcentis darabokra vágott sárgarépát (a kicsi, karcsú répa jó hozzá), és együtt 2-3 percig pirítjuk. Leöntjük egy deci száraz fehérborral és egy húsleveskockával 1-1 késhegynyi kakukkfűvel meg babérlevélporral ízesítjük. Fedő alatt kis lángon puhára pároljuk, végül rövid lére sütjük.

Egy deci tejföllel gazdagítjuk, de ezzel már nem forraljuk fel, csak átmelegítjük. Közvetlenül tálalás előtt megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk, és a tetejére egy csokor nagyon finomra vágott petrezselymet szórunk.

Ajánlatos petrezselymes rizst vagy apró vajas galuskát kínálni hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr912995268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása