ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Farsangi fánk (2)

2011. április 03. - Dyna 122

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, kevés porcukor, 4 db tojás, olaj a sütéshez, 1 csipet só

Elkészítése:

A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot krémesre keverjük. A lisztet, a sót és a sütőport összeszitáljuk, hozzáadjuk a vajas krémhez, majd a tojásokat is belekeverjük a tésztába, és az egészet jól összedolgozzuk. Ha elkészült, legalább fél órán keresztül letakarva pihentetjük.

Egy belisztezett deszkán kinyújtjuk, és tetszőleges alakúra formázzuk a fánktésztát. Az olajat felforrósítjuk, és a fánkokat aranybarnára sütjük, majd hagyjuk lecsöpögni. Végül megszórjuk porcukorral, és langyosan tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr933509497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.