ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tatárbifsztekes falatkák

2011. április 14. - Dyna 122

Hozzávalók 20 db-hoz: 25 dkg marhahús (bélszín), 5 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér, 2 tojássárgája, 1 tk. csípős mustár, 2 ek. citromlé, 1,25 dl olaj, 2 ek. fehérbor, 1/4 tk. só, 1 csipet fehér bors; a díszítéshez: reszelt torma, ringli, paprikával töltött olívabogyó, kaviár, apróra vágott vöröshagyma, metélőhagyma-karikák, szeletelt retek, apróra vágott paprika

Elkészítése:

A sovány marhahúst néhány napig mustárban és olajban érleljük, csak felhasználás előtt daráljuk le.

A tojássárgáját a mustárral és a citromlével összekeverjük, teáskanalanként hozzáadjuk az olajat. Belekeverjük a fehérbort és a fűszereket, 5 percig állni hagyjuk, majd ismét megkeverjük.

A marhahúst ledaráljuk, és az öntettel sima masszává gyúrjuk, ízesítjük. Lazán befedjük, hűtőszekrénybe tesszük. Néhány órán belül használjuk fel!

A kenyeret megpirítjuk, hűlni hagyjuk, megvajazzuk és szeletenként 4 háromszögre vágjuk. Rákenjük a tatárbifszteket és villával lenyomkodjuk. A falatkákat szépen feldíszítjük, és tálalásig hűvös levegőn kicsit állni hagyjuk, így élénkebb lesz a színük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr1003526181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása