ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Padlizsános muszaka

2011. november 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 50 dkg padlizsán, 25 dkg darált sertéshús, 3-4 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 2 ek. liszt, 4 dl tej, 5 dkg vaj, vöröshagyma, reszelt szerecsendió, őrölt bors, só, olaj

Elkészítése:

Fél kiló burgonyát héjában megfőzünk, majd meghámozva, karikákra vágva egy kiolajozott tűzálló tál aljára terítjük és megsózzuk.

Mialatt a burgonya fő, 50 deka padlizsánt felszeletelünk, besózunk, leitatjuk, és egy kevés olajban mindkét felüket átsütjük, utána a burgonya tetejére fektetjük.

Egy harmadik edényben 25 deka darált sertéshúst egy kis fej apróra vágott vöröshagymával meg sóval, őrölt borssal két evőkanál olajon kevergetve megpirítunk; ez a padlizsán tetejére kerül. Erre 3-4 kicsumázott, vékony csíkokra vágott zöldpaprikát, három felszeletelt paradicsomot meg egy nagy fej, szintén vékony karikákra vágott vöröshagymát terítünk. Végül két evőkanál lisztet négy deci tejjel simára keverünk, csipetnyi sóval meg reszelt szerecsendióval ízesítjük, és öt deka vajat beledobva, kevergetve besamelmártássá főzzük. Ezzel vonjuk be a muszakát, és a sütőben világospirosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr933413608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása