ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mézes csillag

2011. december 09. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 40 db-hoz: 25 dkg rozsliszt, 12 dkg méz, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1 cs. mézeskalácsfűszer, 1/2 cs. sütőpor; a díszítéshez 40 db egész hántolt mandula

Elkészítése:

A mézet, cukrot és a vajat egy lábosban közepes lángon kevergesse addig, amíg a vaj megolvad, majd vegye le a tűzről és hagyja hűlni.

Közben egy tálban keverje össze a rozslisztet, a mézeskalácsfűszert, a sütőport és a tojást, majd öntse hozzá a mézes masszát is. Az így kapott tésztát körülbelül 30 percig pihentesse szobahőmérsékleten.

Ezután lisztezett gyúródeszkán nyújtsa fél centiméter vastagra, és formával szaggasson kis csillagokat belőle. A csillagokat helyezze sütőpapírral kibélelt tepsibe. Mindegyik közepébe tegyen egy-egy szem mandulát. Közben melegítse elő a sütőt és a csillagokat 160 °C-on körülbelül 15 percig süsse.

A kész kekszeket süteményes dobozban fél alma mellett tárolja.


* Manduladíszítés helyett sütés előtt cukros mázzal is boríthatja a csillagokat, így azok téli hangulatban fognak ragyogni. A mázhoz egy tojásfehérjét keverjen össze két evőkanál porcukorral, majd ezzel kenje meg a csillagok tetejét.


1 darab: 62,5 kcal, 1,6 g fehérje, 8 g szénhidrát, 2,4 g zsír


 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr364134131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása