ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fahéjas mandulatekercs

2011. december 10. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 30 db-hoz: 10 dkg őrölt mandula, 12 dkg porcukor, 3 tojásfehérje, 3 dkg étkezési keményítő, 1 tk. fahéj, 1 kk. vaj, csipetnyi só, 1-2 ek. víz; a díszítéshez: 10 dkg ét- vagy tejcsokoládés tortabevonó

Elkészítése:

Az őrölt mandulát és a tojásfehérjét csipetnyi sóval ízesítve egy tálban keverje krémesre. Adja hozzá a porcukrot, a fahéjat és óvatosan a keményítőt is, majd annyi vizet, hogy tejbegríz-sűrűségű masszát kapjon. Gyorsan vajazzon ki egy tepsit, majd finoman hintse meg liszttel. A kilisztezett tepsibe teáskanál segítségével rakjon halmokat a masszából, majd hajlékony késsel vagy műanyag lapáttal simítsa el őket nagyjából 8x10 cm-es négyszögletes lapokká. Közben melegítse elő a sütőt 160 °C-ra, majd a kekszeket süsse mintegy hét percig, amíg világossárgák lesznek. Ezután a műanyag lapát vagy kés segítségével óvatosan szedje le a kekszlapokat a tepsiről, és még melegen formázzon tekercseket belőlük.

A tortabevonót apróbb darabokra tördelve vízgőz felett vagy 50-60 °C-os vízfürdőben, folyamatos kevergetés mellett olvassza meg. (Vigyázzon, le ne forrázza magát, és víz ne kerüljön a csokoládés bevonóba!) A már kihűlt tekercseket óvatosan mártsa bele, és rácsra fektetve hagyja őket száradni.


A kekszeket nem forrón, de mindenképpen melegen kell összetekerni, különben összetörnek. Legjobb, ha a meleg kekszeket alufólia lapokra helyezi, majd föléjük is helyez egy-egy lapot, és rögtön rátekeri őket egy fakanál nyelére.


1 darab: 64 kcal, 1,3 g fehérje, 6 g szénhidrát, 3,6 g zsír


 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr334134125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása