ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Ukrán saláta

2011. december 16. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg cékla, 40 dkg fehér káposzta, 5-6 ecetes uborka, 1 nagy fej vöröshagyma, só, 2-3 szem őrölt borókabogyó, kiskanálnyi mustár, 2 szem szegfűbors, késhegynyi babérlevélpor, ecet, 3 ek. olaj, kevés porcukor

Elkészítése:

A céklát meghámozzuk és a reszelő durva fokán lereszeljük. Összekeverjük a kitorzsázott, szintén lereszelt káposztával meg az apróra vágott hagymával. Megsózzuk, meglocsoljuk ecettel és a többi fűszerrel ízesítjük.

Néhány napig állni hagyjuk, ezalatt a káposzta levet enged, és kellemesen pikánssá hígítja az ecetes levet. Tálalás előtt olajat keverünk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr623473862

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Karácsonyi fatörzs (Bousche Noél) recept 2011.12.19. 20:19:18

Recept elkészítése - a piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a lekvárral, ha túl sűrű likőrrel hígítjuk. A cukrot a tojással habosra keverjük, gőz fölött besűr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.