ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sonkás palacsintafelfújt

2012. január 12. - Dyna 122

Hozzávalók: 20 db sós palacsinta, 30 dkg főtt füstölt hús, 2 dl tejföl, 3 dl tej, 3 ek. liszt, 3 tojás

Elkészítése:

Először 20 sós palacsintát sütünk, és néggyel kibélelünk egy mély, kerek tűzálló tálat, de egyet félreteszünk.

30 deka főtt, füstölt húst megdarálunk, két deci tejföllel kikeverjük, és a többi palacsintát egyenként megkenve vele, összegöngyölve, ujjnyi darabokra vágjuk.

Három deci hideg tejet három evőkanál liszttel kikeverünk, kevergetve sűrű besamelmártássá főzzük, majd langyosra hűtve, három tojássárgájával és habbá vert fehérjével összekeverjük. A palacsintaszeleteket beleforgatjuk, és a palacsintával bélelt tálba töltjük.

A félretett palacsintát a tetejére fektetjük, és a tálat alufóliával letakarva, a sütőbe, gőzfürdőbe állítjuk. Öt percig erős, majd kb. 45 percig takaréklánggal sütjük. A kész palacsintafelfújtat tálra boríthatjuk, de a tűzálló tálban is az asztalra adhatjuk.


A palacsintafelfújt édes változata, amikor a palacsintákat lekvárral vagy túrókrémmel, illetve diótöltelékkel kenjük meg, ilyenkor a felfújtmasszába egy csomag vaníliás cukrot és 8-10 deka porcukrot keverünk, de pontosan úgy készítjük el, mint a sós változatát.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr783545172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása