Hozzávalók: csuszatészta,  párizsi, füstölt szalonna, gomba, sajt, vöröshagyma, paradicsom,  paprika, só, őrölt bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, majoranna, vaj
 
 Elkészítése:
 
 A kis kockákra vágott füstölt szalonnát zsírjára olvasztjuk és  megfonnyasztjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük  pirospaprikával és beleforgatjuk a pépesre vágott párizsit. Hozzáadjuk a  pépesre vágott nyers gombát is. Sóval, őrölt borssal, finomra vágott  petrezselyemmel, majorannával ízesítjük és állandó keverés mellett kb.  10 percig lassú tűzön pároljuk.
 
 Közben a csuszatésztát kifőzzük és leöblítjük. Ezután eldolgozzuk a  húspéppel, és egy kivajazott tűzálló üvegedénybe öntjük úgy, hogy közé  paradicsom- és paprikakarikákat helyezünk. Tetejét reszelt sajttal  meghintjük. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
