ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Paprikafalatok tésztában

2012. március 05. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg puha sajt, 3 db kaliforniai paprika, 2 tojás, 5 dkg liszt + a forgatáshoz, 5 dkg reszelt sajt, 1 dl tej, só, bő olaj a sütéshez; a körethez: 40 dkg héjában főtt burgonya, 3 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. gorombára vágott petrezselyemzöld, só, őrölt fehérbors, tetszőleges párolt zöldség

Elkészítése:

A paprikákat forró sütőben, vagy gázláng fölött süsd meg, pár percre tedd zacskóba, majd húzd le a bőrét. (Teheted 1-2 percre forró vízbe is, majd hidegbe.) A paprikákat vágd négybe, távolítsd el a magokat, és mindegyik szeletre tegyél egy csík sajtot. Tekerd fel.

A körethez törd össze a megtisztított főtt burgonyát. A felforrósított olajon pirítsd meg a tisztított, finomra vágott hagymát, majd tedd rá a burgonyát, sózd, borsozd, szórd meg a petrezselyemmel, és jól melegítsd össze.

A lisztből a tojással, a tejjel, reszelt sajttal és kevés vízzel keverj sűrű tésztát, sózd meg. A paprikadarabokat forgasd meg lisztben, majd mártsd a tésztába és süsd ki bő, forró olajban. Amikor szép piros, szedd papírra, itasd le és a tálald a körettel.

süti beállítások módosítása