ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mexikói babos egytál

2012. május 17. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg vörös bab, 3 fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 40 dkg darált marhahús, 3 dl csirkeleves (kockából), 1 doboz mexikói zöld paradicsom, 1 piros szárított csípős paprika, 1 piros kaliforniai paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 mk. oregano, kurkuma, chilipor, só

Elkészítése:

A babot megmossuk, és éjszakára 1 liter vízbe beáztatjuk. Másnap az áztatóvizével együtt feltesszük főni, hogy majdnem teljesen megpuhuljon.

A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és előhevített olajon megpirítjuk. Beleforgatjuk a darált húst is, és együtt lepirítjuk.

A szárított fűszerpaprikát csíkokra vágjuk és a csirkelevesbe áztatjuk.

A konzervparadicsomot kinyitjuk, a levét lecsepegtetjük, és a darabokra vágott paradicsomot hozzáadjuk a húshoz.

A paprikát megmossuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát hosszú csíkokra vágjuk, és a megtisztított, felaprított fokhagymával együtt a húshoz keverjük. Beletesszük az oreganót, a kurkumát, a chilit, megsózzuk, és felöntjük 3 deci leveskockából készült csirkelevessel. A darált húst körülbelül egy órán keresztül gyenge tűzön pároljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és még fél órán keresztül főzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr74526969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása