Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg borjú- vagy sertéscsont, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 1 kg friss vagy 1/2 kg konzerv zöldborsó, 6 dkg vaj, 6 dkg liszt, 2 dkg só, 2 dkg cukor, 1 dl tejszín, 1 tojássárgája, 1 db zsemle
Elkészítése:
A csontokat a zöldséggel 1,5 liter sós vízben 2 óra hosszat főzzük.
A megtisztított és megmosott zöldborsót a leszűrt levesben megfőzzük és cukorral ízesítjük. 4 dkg vajból és 6 dkg lisztből világos rántást készítünk, kevés hideg vízzel felöntjük, a levesbe keverjük és 10 percig forraljuk, majd szitán áttörjük vagy mixerrel pürésítjük.
A tojássárgáját tejszínnel jól elkeverjük és közvetlenül a tálalás előtt a nem forró levesbe öntjük.
A kockára vágott zsemlét 2 dkg vajban lepirítjuk és tálaláskor a levesbe tesszük.