ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Húsos rántott palacsinta

2012. május 28. - Dyna 122

Hozzávalók 10 db palacsintához: 2 db tojás, 18 dkg liszt, 2,5 dl tej vagy szódavíz, 1 dl étolaj, só; a töltelékhez: 30 dkg maradék sertéspörkölt, bármilyen maradék sült vagy párolt hús, 1 dl tejföl, fűszerek ízlés szerint; a bundázáshoz: 5 dkg liszt, 2 db tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, 3 dl étolaj

Elkészítése:

A lisztet a tojással, kevés sóval és a tejjel közepes sűrűségűre és simára keverjük. Palacsintasütőben vagy teflonserpenyőben kevés forró olajban, közepes merőkanálnyi masszát szétfolyatunk és mindkét oldalát világosra sütjük.

A maradék húsfélét nagyon apróra összevágjuk vagy ledaráljuk, és a tejföllel meg a fűszerekkel összekeverjük.

A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy középre kis halmokat rakunk, eligazítjuk és téglalap alakúra hajtogatjuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Idénysalátát kínálunk mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr214551296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása