ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Eperlekvár pálinkával

2012. június 17. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 5 db 2 dl-es üveghez: 1 kg eper, 60 dkg cukor, 2 ek. gyümölcspálinka

Elkészítése:

Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, alaposan lecsepegtetjük.

Az epret lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Leöntjük az eperről a levet, az epret kevergetve sűrű péppé főzzük. Vigyázva keverjük, hogy a szemek ne törjenek nagyon össze! Hozzáöntjük a pálinkát. A forró lekvárt az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr654635488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.