ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szezámos csirkesaláta

2012. augusztus 03. - Dyna 122

Hozzávalók 4–6 személyre a salátához: 2 ek. pirított szezámmag, 1 cs. vegyes salátalevél, 1/2 kínai kel vékonyra szeletelve, 1 cs. karikázott újhagyma, 1 cs. babcsíra, 3 grillezett csirkemell szeletelve vagy 1 cs. tofu szeletelve és megsütve; az öntethez: 1 ek. szójaszósz, 2 ek. világos (nem pirított) szezámolaj, 1 ek. rizsecet vagy almaecet, 1 gerezd áttört fokhagyma, 5 csepp Stevia vagy 1 tk. méz

Elkészítése:

A salátához a szezámmagot megpirítjuk. Ez történhet szárazon, serpenyőben vagy sütőben is. 200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt elkészül, de ez idő alatt ne kezdjünk semmilyen más műveletbe, mert könnyen megég.

Ezután keverjük össze az öntethez valókat, majd a salátaleveleket, a kínai kelt. Az újhagymát és a babcsírát rendezzük egy tálra. Tegyük a csirkemell szeleteket a salátára, szórjuk meg a pirított szezámmaggal, végül oszlassuk el rajta egyenletesen az öntetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr754694858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása