ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Vörösboros szederkrém

2012. augusztus 06. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg szeder (mirelit is lehet), 15 dkg cukor vagy annak megfelelő édesítőszer, 1 citrom leve, 3 dl tejszín, 3 dkg zselatin, 10 db szegfűszeg, 2 dl félszáraz vörösbor, 3 dl víz

Szederragu elkészítése:

Ha a szeder friss, akkor a szedret átválogatjuk, megtisztítjuk, majd közepes méretű edénybe tesszük. A mirelit szedret is közepes méretű edénybe tesszük, kiolvasztjuk.10 szem szedret félreteszünk díszítésnek. Egy kisebb edénybe öntjük a vizet, beletesszük a szegfűszeget, a cukrot és összeforraljuk, majd ráöntjük a megtisztított szederre és 25 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a vörösbort és még egyszer felforraljuk.

Szederkrém elkészítése:

Az elkészült szederragut összeturmixoljuk, átszűrjük és hűtőbe tesszük. Amikor lehűlt, a keményre felvert tejszínhabbal és a zselatinnal összekeverjük. Ezután habzsákba tesszük a krémet, majd a poharakba adagoljuk. (A tálaló poharakat, fagylaltos kelyheket előzőleg hűtőben lehűthetjük.) Tejszínhabbal, citromszeletekkel, félretett szederrel, mentalevéllel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr834894503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása