ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Almás rizstorta

2012. október 01. - Dyna 122

Hozzávalók: 50 dkg savanykás alma, 25 dkg rizs, 1 l tej, 12 dkg cukor, 4 tojás, 5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 1 citrom, só

Elkészítése:

A tejet a vajjal és egy csipetnyi sóval felforraljuk, beletesszük a megmosott rizst. Lassú tűzön, időnként megkeverve 20 percig főzzük. A tűzről levéve, fedő alatt hagyjuk kihűlni.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, beletesszük a reszelt citromhéjat, az előzőleg beáztatott mazsolát, majd a rizzsel összekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egy 22–24 cm átmérőjű, kipattintható sütőformát kivajazunk. Az almákat meghámozzuk, vékony, egyenletes cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a kifacsart citrom levével. Egymást fedve, körkörösen a sütőforma aljára rakjuk. A rizses habot az almával bélelt sütőformába kanalazzuk. Előmelegített sütőben 30–35 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, kipattintjuk, majd lapos tálra borítva tálaljuk. Tetejét mazsolaszemekkel díszíthetjük. Kellemes ízű, laktató édesség.

süti beállítások módosítása