ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Diaboló

2012. április 06. - Dyna 122

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 13 dkg vaj, 13 dkg porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 db tojás, 1 ek. kakaópor, lekvár, só

Elkészítése:

25 deka lisztet összegyúrunk 13 deka vajjal, 13 deka porcukorral, fél csomag sütőporral, egy csomag vaníliás cukorral, egy egész tojással és csipet sóval. A tésztát két cipóba osztjuk, és az egyikbe beledolgozunk egy púpos evőkanálnyi kakaóport. A világos és a barna tésztát külön-külön vékonyra kisodorjuk, mindegyikből korongokat szúrunk ki és forró sütőben világosra megsütjük.

Ha kihűltek, egy világos és egy barna korongot lekvárral összeragasztunk, és úgy rakjuk tálra. Még szebb, ha a világos korongok tetejét sütés előtt kristálycukorral meghintjük.

Rumos dióbomba

Hozzávalók: 10 dkg őrölt dió, 10 dkg háztartási keksz, 10 dkg cukor, 5 dkg margarin, 4 ek. forró tej, 1-2 kk. rum, kristálycukor, meggybefőtt

Elkészítése:

Az őrölt diót és az egészen finomra darált háztartási kekszet a porcukorral, a margarinnal, a forró tejjel és a rummal jól összegyúrjuk. Fél óra hosszat hagyjuk érlelni, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle, és kristálycukorban megforgatva minyonpapírba rakjuk. Díszítésül mindegyik golyócskára egy-egy szem meggybefőttet teszünk.

süti beállítások módosítása