Hozzávalók 2 személyre: 4 db nagy zsenge karalábé, 4 tojás, 10 dkg sonka, 1,5 dl + 2 ek. tejföl, só, őrölt bors, petrezselyemzöld, vaj
Elkészítése:
Négy db nagyobb fej zsenge karalábét sós vízben puhára főzünk, majd kiskanállal kikaparjuk a közepüket. A karalábé "kosarakat" kivajazott tűzálló üvegedénybe helyezzük, és mellétesszük a kikapart karalábédarabkákat is.
4 egész tojást, 2 evőkanál tejfölt, sót, törött borsot és 10 dkg finomra vágott sonkát jól összedolgozunk, majd az üregekbe és a karalábéforgácsokra öntjük. Tetejére másfél dl tejfölt öntünk, kis vajdarabkákat morzsolunk rá, és sütőben kb. 10 percig sütjük. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.