ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Burgonyás ponty parasztosan

2010. január 21. - Dyna 122

Hozzávalók:  ponty, füstölt szalonna, burgonya, vöröshagyma, paradicsompüré, só, őrölt bors, petrezselyemzöld, olaj, zsír

Elkészítése:

A halszeleteket gyengén besózzuk, a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. A lecsepegtetett halszeleteket kevés zsiradékban elősütjük.

Kivesszük a halszeleteket, és a zsírjában finomra vágott vöröshagymát pirítunk. Rátesszük a paradicsompürét és kevés vízzel felengedjük.

A héjában főtt burgonyát kockákra vágjuk, zsírban megpirítjuk, elkeverjük a szalonnakockákkal és a hagymás paradicsomlével, sóval, törött borssal fűszerezzük.

A halszeleteket tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a hagymás-szalonnás-burgonyás keveréket, petrezselyemzölddel megszórjuk és lefedve sütőben kb. 10 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr382097781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása