ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mandulás burgonyafánk

2010. január 21. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg főtt burgonya, 20 dkg liszt, 2 tojássárgája, 10 dkg mandula, só; a panírhoz: liszt, tojás, darált mandula, zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj

Elkészítése:

A héjában főtt és tisztított 80 dkg burgonyát áttörjük. Eldolgozzuk 20 dkg liszttel, 2 tojássárgájával, sóval és 10 dkg durvára vágott mandulával. Gyengén lisztezett deszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk és téglalapokat formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és darált mandulával elkevert morzsába bundázzuk. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük.

Köretként tálaljuk, de önállóan is adhatjuk paradicsom- vagy vörösbormártással.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr202020585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása