ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Lakodalmas pecsenye

2010. január 23. - Dyna 122

Hozzávalók 6 személyre: 1 kg hátszín, 1 vöröshagyma, 1 l vörösbor, pici ecet, só, cukor, boróka, babérlevél, 1 karotta, 1 zeller, olaj, 1 ek. paradicsompüré, liszt, alma, mazsola, vaj, rum, konyak

Elkészítése:

A hátszínt egy fej hagymából, egy liter vörösborból, egy pici ecetből, sóból, cukorból, borókából, babérlevélből, egy karottából, egy zellerből és egy csipet cukorból készült páclében két napig állni hagyjuk.

Ezután a húst kivesszük a pácból és olajban átsütjük.

Egy evőkanál paradicsompürét kevés olajban kb. 6 percig pirítunk, majd a pácból a zöldségféléket a paradicsompürével együtt 5 percig pirítjuk. Amikor már barnás színe van, lisztet adunk hozzá, és azzal együtt tovább pirítjuk. Felöntjük a páclével, hozzáadjuk a húst, és lassan főzzük, míg a hús meg nem puhul.

A mártást átpasszírozzuk. Vajban kissé átsütött almakockákat és mazsolát adunk hozzá. (Előzőleg a mazsolát egy éjszakán át rum és konyak keverékében áztatjuk.) Fejes salátával körítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr81945953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása