ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Karácsonyfa

2010. január 25. - Dyna 122

Hozzávalók kb. 40 darabhoz: 17,5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 15 dkg őrölt mandula, 1 tk. fahéj, 1 csipet só, 1/2 citrom reszelt héja, 1 ek. rum, 17,5 dkg liszt; a tetejére: porcukor, 2 ek. citromlé, 3 dkg vagdalt sózatlan pisztácia

Elkészítése:

A vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a mandulát, a fahéjat, a sót, a citromlét és a rumot, jól összekeverjük, végül belegyúrjuk a lisztet. A tésztát kb. egy órára hűtőbe tesszük, utána fólia között kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, és forma segítségével kis fenyőfákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral borított sütőlemezre téve, 180 °C-ra előmelegített sütőben 7-10 percig sütjük.

A porcukrot elkeverjük a citromlével, megkenjük vele a még meleg fenyőfákat, és azonnal meghintjük a vagdalt pisztáciával.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr872030563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása