ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tojással töltött burgonya

2010. február 24. - Dyna 122

Hozzávalók: burgonya, tojás, sonka, paradicsompüré, tejföl, vaj, só

Elkészítése:

Személyenként 2 nagyobb burgonyát héjában megfőzünk. Személyenként 2 tojást keményre főzünk. Ha a burgonya megpuhult, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és egy üreget kaparunk ki benne. A kikapart burgonyát a tojásokkal áttörjük, sózzuk, finomra
vágott sonkával, kevés paradicsompürével és annyi tejfellel, hogy krémszerű tölteléket kapjunk, elkeverjük, majd visszatöltjük az üregekbe.

Egy tűzálló üvegedényt kivajazunk és belehelyezzük a burgonyákat úgy, hogy a töltelék felfelé legyen. Bevonjuk tejfellel, vajdarabkákat morzsolunk rá és néhány percre meleg sütőbe tesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr32027110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása