ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fóliában sült halfilé

2010. március 22. - Dyna 122

doxn9cqajwsmcstt2m2.jpgHozzávalók 4 személyre: 60 dkg halfilé, 1 citrom leve, só, 2 gerezd fokhagyma, rozmaringág, 4 ek. reszelt sajt, 1 fej zöldsaláta, 1-1 piros- és sárgahúsú paprika, 25 dkg champignon gomba, 2 kk. olaívaolaj, 3 ek. ecet, 1 dl zöldségleves (kockából), bors, egy csipetnyi cukor

 
Elkészítése:
 
A fokhagymát vékonyan felszeleteljük, a rozmaringot felaprítjuk.
 
A halat 4 szeletre vágjuk és mindegyiket egy alufóliára tesszük. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk és rászórjuk a fokhagymát, a rozmaringot és a sajtot. Becsomagoljuk a fóliába és rostra téve kb. 10 percig sütjük (vagy 15-18 percig 180 fokos sütőben).
 
A salátát, paprikákat megmossuk, felaprítjuk, a gombát felnegyedeljük. Az olajat és az ecetet elkeverjük a levesben, sóval, borssal, cukorral fűszerezzük és ráöntjük a salátára.
 
A kész halat kibontjuk a fóliából és a salátával körítve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr291859875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása