ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Húsrudak szallonába tekerve

2010. március 22. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg burgonya, 30-30 dkg darált sertés- és marhahús, 1 mk. oregánó, erős paprika ízlés szerint, 20 dkg szeletelt húsos szalonna, 20 dkg cukkíni, 1 fej tetszőleges saláta
 
Elkészítése:
 
A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
 
A burgonyát alaposan megmossuk, villával megszurkáljuk, és alufóliába csomagoljuk, majd a parázsba tesszük, és kb. 20 percig sütjük.
 
A darált húsokat összekeverjük az oregánóval, ízlés szerint erős paprikával, a hagymával, a fokhagymával, és sóval, borssal ízesítjük. A masszából kis rudakat formázunk (12-16 db), és minden rudacskát betekerünk a szalonnába. Pálcára húzzuk, és parázs fölött, vagy rostlapon megsütjük.
 
A cukkinit megmossuk, felszeleteljük, megsózzuk, és a hús mellett pár percig sütjük.
 
Tálaláskor a sült cukkinit, a burgonyát és tetszőleges salátát teszünk a tányérra, és arra helyezzük a pálcikán sült húsokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr321860009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása