ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Borscs

2010. március 23. - Dyna 122

p9kgynpnz1qe911cgo48.jpg

Hozzávalók 4 személyre: 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 3 nagyobb szem burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál sűrített paradicsom, 2 darab főtt cékla, fél citrom leve, 20 dkg fejes káposzta, feketebors, só, babérlevél, 1 csokor kapor, 30 dkg gulyásnak való marha apróhús 

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy fazékban, majd adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk pár percig, míg üveges nem lesz. Tegyük hozzá a felkockázott marhahúst, fűszerezzük babérlevéllel, darált borssal, összevágott kaporlevéllel, és ízesítsük sóval. Lefedve pár percig pároljuk, míg a hús a saját levét el nem párologja, majd öntsünk alá pár decinyi vizet. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk.

Ha a húsdarabok puhulni kezdenek, adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, káposztát és a felkockázott burgonyát. Öntsük fel másfél liter vízzel, majd főzzük tovább még 10-15 percig. Utána tegyük hozzá a paradicsompürét, forraljuk jól össze, majd a vékonyra felvágott és előzőleg megfőzött céklát is. Pár perc forralás után ízesítsük citromlével, és forrón tálaljuk leveses tálkákba.
 
Tetejére kanalazzunk egy-egy evőkanál tejfölt.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr221863352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása