ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Cipóban sült rozmaringos sonka

2010. március 23. - Dyna 122

Hozzávalók: 80 dkg füstölt-főtt sonka, 40 dkg kenyérliszt, 2 ek. olaj, 5 dkg élesztő, 1 ek. cukor, rozmaring, őrölt kömény, só

Elkészítése:

Kevés lisztből, cukorból, élesztőből és langyos vízből kovászt készítünk. A lisztből, kovászból, olajból, köményből, sóból, langyos vízből kenyértésztát készítünk, és ruhával letakarva fél órát pihentetjük.

Ezután a kinyújtott tésztába csomagoljuk a nagyobb darabokra vágott, rozmaringgal meghintett füstölt-főtt sonkát. A tésztacsomagot cipó formájúra igazítjuk, és sütőlemezre helyezve, ruhával letakarva 1,5 óráig kelesztjük, majd sütőben aranysárgára sütjük.

Tormával és csalamádéval tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr481945492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása