ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Padlizsánkrém pirítóshoz

2010. március 23. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 nagyméretű padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 nagy doboz tejföl, 2 evőkanál majonéz, olívaolaj

Mosd meg alaposan a padlizsánt, majd vágd nagyobb darabokra. Helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és magas hőmérsékleten süsd puhára sütőben – ez eltarthat egy darabig.

Az olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd húzd le a tűzről és tedd félre.

A padlizsánt hámozd meg, tedd egy keverőtálba, add hozzá a pirított hagymát, az összetört fokhagymát, valamint a fűszereket. Mixeld össze a zöldségeket, majd gyors mozdulatokkal keverd bele a tejfölt és a majonézt – ha a választott padlizsán nem túl nagy, kevesebb tejföl is elég, a majonéz pedig elhagyható.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr821863081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása