ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Reform töltött paradicsom

2010. március 23. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 8 paradicsom, a borsókrémhez: 15 dkg csicseriborsó, 1 gerezd fokhagyma, 1 citrom (leve), 2 evőkanál szezámmag vagy olajbogyó (magozott), 1 kávéskanál szezámpüré (tahin); az avokádókrémhez: 1 avokádó, 1 fej lilahagyma, 1 citrom (leve), 1 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só

Elkészítése:

A paradicsomokat kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk. Belül mindegyiket megsózzuk, és 30 percig hűvös helyen rácson állni hagyjuk.

A csicseriborsót megfőzzük, robotgéppel pürésítjük a zúzott fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a tahinnal, és csipetnyi sóval, borssal.

Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. Robotgéppel az avokádót a citromlével, az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, és sóval, borssal turmixoljuk.

A paradicsomok belsejét szárazra töröljük, felét a borsókrémmel, a többit az avokádókrémmel megtöltjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr11946039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása