ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tavaszi omlett-torta

2010. március 23. - Dyna 122
Hozzávalók: 9 tojás, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 piros kaliforniai paprika, 200g snidling, 200g vaj vagy margarin, 100g ementáli sajt, só, bors, pirospaprika ízlés szerint
 

Fejtsd le a vöröshagyma levelét, mosd meg, majd szeld vékony karikákra.

Mérsékelt tűzön olvaszd föl a vajat vagy a margarint, tedd bele a hagymát, és folyamatos kevergetés mellett várd meg, míg puhára párolódik. Adj hozzá egy evőkanál meleg vizet, fedd le, és párold további 10 percig.

Tisztítsd meg és vágd vékony csíkokra, majd kis kockákra a kaliforniai paprikát és aprítsd föl a snidlinget.

Vegyél elő három tálat, mindegyikbe üss bele 3 tojást, ízesítsd sóval, borssal kedved szerint, és egy villával alaposan keverd ki. Az első tálba keverd bele a párolt vöröshagymát, a másodikba a kaliforniai paprikát, a harmadikba pedig a snidlinget.

Melegítsd elő a sütőt 150 fokra, majd reszeld le a sajtot. Egymás után süss omlettet kiolajozott serpenyőben a zöldséges tojásból (nem kell megfordítani, akkor jó, ha a felső rész közepe kissé krémes marad), a három omlettet tedd egymásra, tetejét szórd meg a reszelt sajttal, és told be a sütőbe. Ha a sajt megolvadt, vedd ki, és tálalás előtt szeld tortacikkekre. Tetejére hints egy kis pirospaprikát!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr521862863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása