Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg krumpli, 10 dkg gomba, 1 csomag leveszöldség, 2 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál habbá vert tejszín, 8 dl zöldségleves, 1,5 dl tejföl, frissen őrölt só, bors, néhány rozmaringág
Elkészítés:
A leveszöldséget megmosom, megtisztítom és feldarabolom. A krumplit meghámozom, kockákra vágom, és a zöldségekkel együtt forró olajban pár perc alatt megpirítom. Aztán a keveréket felöntöm a levessel, felforralom, majd fedő alatt 15 percig főni hagyom.
Ezután pürésítem a levest, majd hozzáadom a tejfölt és sózom, borsozom.
A gombát megpucolom, apróra vágom, és forró olajon megfuttatom. Ízlés szerint kevés sóval és borssal fűszerezem.