ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Burgundi gulyás

2010. március 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 ek. olaj, 50 dkg sertés- és marhahús vegyesen, 1 ek. paradicsompüré, 1 ek. liszt, 2,5 dl vörösbor (pl. burgundi), 1 l erőleves (kockából), 1 babérlevél, 4 sárgarépa, 1 kis póréhagyma, 1 tk. paprikakrém, só, bors

 
Elkészítése:
 
A felhevített olajon a csíkokra metélt szalonnát kb. 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és tovább pirítjuk. A felkockázott húst beleszórjuk, és állandó keverés mellett fehéredésig sütjük. Belevegyítjük a paradicsompürét, elkeverjük, majd meghintjük a liszttel. Felöntjük a borral, a levessel, beletesszük a babérlevelet, sóval, borssal ízesítjük, lefedve a 200 fokra előmelegített sütő legalsó sínjére toljuk és legalább 45 percig pároljuk.
 
Közben a répát és a pórét kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és a gulyáshoz adjuk a paprikakrémmel együtt, majd további kb. 15 perc alatt készre főzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr261864668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása